Tussen 2025 en 2027 werken 13 partners uit de Euregio samen om het Romeinse verleden tot leven te brengen. Via Via brengt de Romeinse geschiedenis tot leven op 9 locaties in België, Nederland en Duitsland. Bezoekers ontdekken langs de route Romeinse trekpleisters. Het project wil bezoekers een unieke reis door de geschiedenis bieden, over lands- en taalgrenzen heen.
Om talent aan te trekken, op te leiden en te behouden voor de Medtech sector (medische technologie) in Parkstad werken bedrijven uit deze sector vanaf nu samen met onderwijsinstellingen en de gemeenten Heerlen en Kerkrade. Deze samenwerking heet Medlands en wil 3000 nieuwe banen creëren rond 2030. De samenwerking richt zich op imago, onderwijs, arbeidsmarkt en infrastructuur.
Wethouder Marco Peters heeft de vernieuwde 30-kilometerzone op de Ganzeweide officieel in gebruik genomen. Dat deed hij samen met Stan Peters, de voorzitter van de ondernemersvereniging, en een aantal bewoners, door het leggen van de laatste straatklinkers.
Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) heeft het jaarlijkse bedankje voor de Vrienden van Heerlen Schoon uitgereikt aan een aantal vrijwilligers van dit initiatief. In Heerlerheide gaan zij een aantal keer per maand op pad om zwerfafval op te ruimen. Ook alle andere vrijwilligers in de stad kregen het presentje voor hun inzet het afgelopen jaar.
De gemeente Heerlen gaat de buurten in om inwoners te vragen waar ze ruimte zien voor woningbouw. Is er bijvoorbeeld een plek in de buurt, kort bij voorzieningen, waar woningen nodig zijn? We stellen een emailadres open voor ideeën. Bij woningbouw@heerlen.nl kunnen mensen suggesties voor geschikte ontwikkellocaties in hun buurt meteen doorgeven.
Vanochtend tekenden burgemeester Roel Wever en projectleider CIV Veiligheid van het VISTA College in het Raadhuis in Heerlen een convenant als startsein voor Crimelabs. Crimelabs is een project waar we studenten actief betrekken bij het maken van beleid om jeugdcriminaliteit in Heerlen-Noord tegen te gaan.
Heerlen zet een belangrijke stap richting een duurzame toekomst. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Heerlen heeft besloten de Circulaire Agenda 1.0 en bijbehorende Circulaire Routekaarten vast te stellen. Hiermee geeft de gemeente invulling aan de ambitie om in 2050 100% circulair te zijn en in 2030 al 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken.
Vandaag heeft het college van Heerlen haar ontwerp-omgevingsvisie vastgesteld: een overkoepelende visie voor een leefbare, sociale en duurzame Heerlense leefomgeving in 2050. De ontwerp-omgevingsvisie is tot stand gekomen door het meedoen van honderden inwoners en partners , een bestuurlijke visieschets van het college, een raadssessie, en regionale samenwerking. De ontwerp-omgevingsvisie ligt vanaf januari 2025 ter inzage.